viernes, 5 de febrero de 2010

Presentación de la exposición y procesión diocesana


S'ha presentat aquesta setmana en roda de premsa per la Regidora de Cultura, Mª José Pla, pel president de la Germandat de Confraries de Xàtiva, Rafael Esparza Santandreu, i Lorenzo Segarra Ibañez, membre de la Junta coordinadora de la Diocesana, l'exposició i la processó diocesana que tindran lloc a Xàtiva durant l'última setmana d'aquest mes de febrer. Tant en l'exposició com en la processó participaran totes les confraries i germandats de Xàtiva amb les seues imatges, fins i tot es participarà en la processó el Crist del Carme, imatge que únicament ix en processó la nit del Diumenge de Rams. La Col•legiata serà l'escenari de l'exposició que serà inaugurada per l'arquebisbe de València, Carlos Osoro, el diumenge 21 de febrer. Aqueix mateix dia s'inaugurarà en la Casa de Cultura una exposició fotogràfica amb imatges de la Setmana Santa en les diferents poblacions de la diòcesi. Durant tota la setmana es podran visitar ambdues exposicions. El dissabte, 27 de febrer, des de les quatre i mitja de la vesprada, es realitzarà la processó eixint des de la Seu i seguint per les calles Corretgeria, Santa Tecla, Espanyoleto, Bassa, Albereda, Porta Sant Francesc, Montcada i Portal del Lleó. Està previst que siguen més de cinc hores de desfilada. A més de les imatges de Xàtiva desfilaran altres 15 imatges més d'altres poblacions. No totes les confraries participaran amb els seus passos, hauré qui ho faça amb els seues vestes o amb altres elements. Està prevista la participació de més de 2.000 confrares procedents de germandats i confraries d'altres poblacions. Ajuntament i Diputació subvencionen l'esdeveniment a més de col•laborar en la seua organització. El president de la germandat xativina, Rafael Esparza, ha fet una crida a la participació de tots els confrares de Xàtiva en aquests actes. La desfilada serà per ordre de passió. Així l’obrirà una Creu de Guia de Dénia. Es veuran passos inèdits a la Setmana Santa de Xàtiva com ara un grup escultòric de l'oració de l'hort, Doloroses de peu i el Descendiment. D'altres passos hi hauran diverses representacions: desfilaran fins a 5 eccehomos distints.

3 comentarios:

  1. La veritat siga dita jo crec que serà una vertadera meravella poder gaudir a la nostra ciutat d'aquest esdeveniment cultural. Ara s'hauria de comunicar més detalladament per part de totes les confraries de Xàtiva als seus components per a que aquests participen activament d'aquest esdeveniment tant de les exposicions com de la processó del dissabte 27.

    ResponderEliminar
  2. Crec que no és correcte allò de "pasos inedits a la Semana Santa de Xàtiva como grups escultòrics de l'oració a l'hort". Entre finals del segle XIX i principis del segle XX, fins a la seua destrucció al 1936 va existir a Xàtiva una imatge i confraria de l'oració de Jesús a l'hort, amb l'última de les seues seus a l'ermita de Sant Josep i regentada la seua confrari per el gremi de carpinters relacionat amb eixa esglesia i des d'on baixava a l'esglesia de Sant Francesc per a participar en la processó del divendres Sant i altres actes, retornant a`l'ermita finalitzat el sant soterrar de divendres Sant.Llàstima que és la única imatge i confraria històrica que ningu s'ha llançat a recuperar per a la Setmana Santa Xàtivina, com si es va fer en altres poblacions.

    ResponderEliminar
  3. porque no se vuelve a recuperar por algun gremio o particular o por la Junta de Hermandades de Xativa la antigua Cofradia e Imagen de la Oracion de Jesus en el Huerto, que existia antiguamente y como todos sabemos fue quemada en 1936 durante la guerra, me imagino que abran fotografias antiguas del grupo escultorico, Porque a nadie le interesa recuperarlo si es parte de la histopria de la semana santa setabense, El año pasado se fundo una nueva cofradia de Cristo Resucitado que nunca a habido en Xativa, y lo otro que es historia no lo hacen, pues me rio yo de la junta de hermandades de xativa

    ResponderEliminar